Nathalie Vermeer

R E G I O : BREDA

De kinderen in onze maatschappij, zijn de toekomst. Daarom vind ik het werk als bijzondere curator in jeugdzaken een belangrijke toegevoegde waarde.

Nathalie Vermeer

 Altijd uitgaan van het goede in de mens is één van mijn kernwaarden. Ouders en kinderen willen altijd het beste voor elkaar. Ook in de meest schrijnende situaties waarin het op het eerste gezicht anders wellicht lijkt. Respect staat bij mij hoog in het vaandel.

Wat mij met name aantrekt in het vakgebied is het voeren van gesprekken, het inzetten op de eigen mogelijkheden van gezinnen en hun netwerk en het bieden van ondersteuning. Het zorgt voor kwaliteit in het werk en een duurzaam resultaat. Daarnaast geeft het respect aan de identiteit van mensen. Zij mogen ook zichzelf blijven.

Ik specialiseer me in de complexe echtscheidingszaken, huiselijk geweld en kindermishandeling. De specialisatie uit zich door het volgen van opleidingen, het volgen van trainingen en daarnaast het verdiepen in de literatuur en onderzoeken. Zo heb ik de opleiding bijzondere curator in jeugdzaken gevolgd.

Ik kan makkelijk contact leggen, want ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. De communicatieve vaardigheden ondersteunen hierbij. Ik vind het ook prettig om veel samen te werken, zowel met collega’s intern als met ketenpartners.